سرامیک Ceramic به معنای سفال، ماده ای جامد غیر فلزی است که از ترکیب چند ماده در دما و فشار بالا ساخته می شود. بنابراین یک ماده دست ساز بشر است که از ترکیب مواد طبیعی موجود در طبیعت تولید می گردد. در واقع سرامیک ها موادی سخت و مقاوم هستند که در ساخت ظروف، پوشش کف و دیوارها و حتی نمای ساختمانی کاربرد دارند.
متغیر بودن تبلور و ترکیب الکترون در پیوندهای یونی و کووالانسی، از سرامیک عایق حرارتی خوبی می سازد. سرامیک ها دارای خواصی همچون دمای ذوب بالا، مقاومت شیمیایی بالا، درجه سختی بالا، رسانایی ضعیف و شکل پذیری کم هستند. همین ویژگی ها باعث شده تا از سرامیک در قسمت های مختلف ساختمان استفاده شود. امروزه سرامیک هایی تولید می شود که علاوه بر همه خصوصیات ذکر شده از زیبایی خاصی برخوردارند که از آنها برای زیباسازی فضاهای مختلف استفاده می شود.
تاریخچه سرامیک
اولین سرامیکهای ساخته شده توسط انسان، اشیا سفالی یا مجسمههای ساخته شده از خاک رس بودند که با سیلیس مخلوط شده و در آتش پخته می شدند. بعدها برای ایجاد سطوح صاف وبراق روی سرامیک را لعاب می زدند..
در واقع خاک های مصرف شده در سفال سازی از سنگ های آذرین بوده است که در اثر فعالیت های آتشفشانی تشکیل می شدند. این سنگ ها در طول سالیان دراز و در اثر فرسایش تخریب شده و تبدیل به کانی های رسی می شدند. در قرن بیستم، مواد سرامیکی جدیدی مانند نیمه هادی ها برای استفاده در مهندسی سرامیک پیشرفته، ساخته شد. امروزه با گسترش صنعت سرامیک، از آنها در تهیه محصولات خانگی، صنعتی و ساختمانی استفاده می شود.
مواد اولیه تولید سرامیک
مواد اولیه ساخت سرامیک شامل خاک رس، کائولینیت، اکسید آلومینیوم، کاربید سیلیکون، کاربید تنگستن و سایر عناصر خالص مانند تالک، فلدسپات، کوارتز، سنگ آهک و دولومیت می باشند که با آب ترکیب شده و تحت فشار زیاد در دمای بالا ذوب می شوند. این مواد به خوبی قابل شکل گیری هستند. بنابراین می توان آنها را در قالب های مختلفی در ابعاد و ضخامت های متنوع تولید کرد. پس از قالب گیری روی سرامیکها را با لعاب می پوشانند تا سطحی صاف و یکدست ایجاد کنند. معمولا لعاب ها ضد آب و تزیینی هستند که باعث زیبایی بیشتر سطوح سرامیک می شود.
مهم ترین قسمت تولید سرامیک، مواد اولیه آن است، بنابراین ضروری است که در هنگام خرید سرامیک بدانید از چه موادی تشکیل شده و کیفیت آن چگونه است. مهمترین عناصر تشکیل دهنده سرامیک عبارتند از:
کائولن ها
این ماده یک مینرال رسی یا همان سنگ معدنی است که به آن خاک چینی هم گفته می شود. قدرت فرم پذیری، نرمی و عدم سایش از مشخصات اصلی کائولن ها می باشد. رنگ سفید این ماده باعث شده تا در صنعت چینی سازی، ساخت کاشی و سرامیک کاربرد داشته باشد.
بال کلی ها
جزو کانی های کائولینیتی رسوبی هستند که است که از ترکیب کائولینت، میکا و کوارتز تشکیل شده اند. در این ترکیبات ناخالصی هایی مانند ترکیبات آهن و تیتانیم، کانی مونت موریلونیت، مواد کربن دار، نمک های محلول و … وجود دارد.
سیلیس
اکسید سیلیسیم یا همان سیلیس خالص به رنگ سفید تا بی رنگ است که در صنعت سرامیک بسیار کاربرد دارد.
فلدسپات
از کانی سنگ های آذرین است که در سه گروه کلسیت، پتاسیک و سدیک دسته بندی می شود. پتاسیک و سدیک در ساخت سرامیک استفاده می شود.
انواع سرامیک
انواع سرامیک شامل سرامیک سفید یا پرسلان و سرامیک معمولی است اما در تقسیم بندی دیگری می توان به سرامیکهای ساختاری، سرامیک های فنی و دیرگداز نیز اشاره کرد.
سرامیک های سفید در ساخت ظروف سرامیک، کاشیو سرامیک دیوارها کاربرد دارد اما سرامیک های ساختاری شامل آجرها، کاشیهای سقفی و زمینی هستند.
سرامیک های فنی شامل کاشی های مخصوص پوشش حرارتی فضاپیما، آجرهای سرامیکی، وسایل زیست پزشکی و همچنین موتورهای سرامیک می شود.
سرامیک های دیرگداز نیز برای ساخت ظروف، ذوب فلز، خط کوره، گرمای تابشی در اجاق های گازی کاربرد دارند. می توان گفت که بر اساس نوع سرامیک و کاربرد آن مواد اولیه به کار رفته در تولید آن نیز متفاوت است.
کاربرد سرامیک چیست؟
همانطور که گفته شد، سرامیک از سالیان دراز در دست ساخته های باستانی بشر کشف شده است. اما در حال حاضر مهمترین کاربرد سرامیک در صنعت ساختمانی، ساخت ظروف سرامیکی و صنعت کاشی است. به طوری که در ساختمان های امروزی حتما از کاشی و سرامیک برای پوشش کف، دیو.ارها و یا نقاط مختلف ساختمان استفاده می شود. بنابراین امروزه کاربرد سرامیک بسیار گسترده است از ساخت ظروف گرفته تا ابزار برش و یا پوشش کف و دیوار ساختمان ها.
سرامیک های ساختمانی
نقش پررنگ سرامیکها در ساختمانسازی به دلیل دوام، استحکام و تطبیقپذیری بی نظیر با انواع محیط ها انکارناپذیر است. از گذشته تا به اکنون سرامیک ها نقش مهمی در فضاسازی داشته اند. امروزه به دلیل گسترش صنعت سرامیک و تولید سرامیک های متنوع و خوش رنگ و لعاب، یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی محسوب می شود. به طوری که در هر ساختمانی، یک قسمت با استفاده از سرامیک پوشانده شده است.
برخی از مهمترین کاربردهای سرامیک در ساختمان عبارتند از:
کف پوش ها
سرامیکها به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه، سایش و شکستگی گزینه مناسبی برای پوشش کف هستند. این محصول در ابعاد مختلفی تولید می شود که برای کاربردهای داخلی و خارجی ساختمان مناسب باشند. در کف اتاق ها و سالن ها و کف حیاط و پارکینگ می توان از سرامیک استفاده کرد.
آجر و بلوک های سرامیکی
بلوکهای سرامیکی خاصیت عایق حرارتی خوبی دارند و به همین دلیل در ساخت انواع دیوارها، نماها و پارتیشن ها استفاده می شوند.
سرامیک های سقفی
به دلیل مقاومت بالای سرامیک در برابر نفوذ آب و رطوبت گزینه مناسبی برای پوشش سقف در محیط های مرطوب است. تنوع رنگ و طرح سرامیک های جدید نیز باعث زیباسازی فضای شما می شود. همچنین از سرامیک ها می توان به عنوان عناصر تزیینی، محلولهای عایق (الیاف و فوم های سرامیکی)، اجزای سازه ای (پل ها، کوره ها و سازه هایی که نیاز به مقاومت بالا دارند) و پنل های کامپوزیت نیز استفاده کرد.
خرید سرامیک
برای خرید سرامیک باکیفیت و درجه یک، انتخاب برند بسیار مهم است. این که چه برندی را برای خرید سرامیک درجه یک می پسندید و یا چه انتظاری از سرامیک انتخابی خود دارید، می تواند در خرید شما موثر باشد.
سرامیک امپراکو تولید شده از بهترین مواد اولیه و با تجهیزات مدرن در ابعاد و طرح و رنگ های متنوع یکی از بهترین برندهای سرامیک است که با رعایت استانداردهای جهانی به فضای شما زیبایی و ظرافت می بخشد. ویژگی های منحصر به فرد این محصول همچون ظرافت، استحکام و مقاومت، طرح، رنگ و اندازه متنوع علاوه بر صرفه جویی در هزینه، بهترین گزینه برای ایجاد فضایی منحصر به فرد است. برای خرید سرامیک امپراکو می توانید با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.